http://rusnovae.com/trash/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://rusnovae.com/trash/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://rusnovae.com/trash/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Elektronsko izdavanje propusnica

 

e-propusnice

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi   https://epropusnice.gov.hr/

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dao je tumačenje  primjene točke II i III Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koje se odnosi na iznimku od napuštanja mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga.

Ažurirano (Četvrtak, 02 Travanj 2020 12:26)

 

Obavijest vezana za izdavanje propusnica

slika- civilna zastita

 

Građanima s prebivalištem na području Općine Runovići, kojima se izdaje propusnica temeljem točke 2e (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih potrepština) Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta od 23. ožujka 2020.

Stožer civilne zaštite Općine Runovići izdaje propusnice na način da se pisani zahtjevi upute na mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript te će se skenirana i ovjerena propusnica dostaviti mailom ili porukom na adresu pošiljatelja.

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 7 do 12 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 12 sati bit će izdani sljedeći dan.

Još jednom napominjemo, vezano uz brojne upite s područja drugih Općina i Gradova, da se obrate Stožerima civilne zaštite svojih Općina ili Gradova.

 

Zahtjev za izdavanje propusnice

Odluka o zabrani napuštanja prebivališta

Ažurirano (Utorak, 24 Ožujak 2020 08:02)

 

Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugimjavnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na
kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Stavljanu se izvan uporabe dječja igrališta i otvorena sportska igrališta te regulira način održavanja pogreba i posljednih ispraćaja. Sve odluke možete preuzeti nalinku ispod ovog teksta.

Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor
provođenja mjere iz ove Odluke. 

Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih terena

Odluka o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja

 

zabrana zadrz javne povrs

Ažurirano (Srijeda, 25 Ožujak 2020 18:02)

 

Odluka o privremenom prestanku rada Dječjeg vrtića Runović

Slika - vrtić

 

Prema Odluci Općinskog načelnika i Stožera CZ Općine Runovići o privremenom prestanku rada Dječjeg vrtića Runović, a sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH, u cilju prevencije širenja koronavirusa na području Općine Runovići, od 16. do 29. ožujka 2020. privremeno se zatvara i prestaje s radom Dječji vrtić Runović.

Odluka o privremenom prestanku rada Dječjeg vrtića Runović

Ažurirano (Nedjelja, 15 Ožujak 2020 21:44)

 

Informacije i upute za građane - COVID-19

 

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

svijet se suočava s ozbiljnom ugrozom uslijed pojavljivanja koronarnog virusa SARS-CoV-2 (COVID-19) koji nam je pokazao koliko je ljudski život krhak i koliko je cijelo naše društvo ranjivo kad se nađe u nepreviđenim situacijama. Iako se ne treba prepuštati panici, mi kao društvo, dužni smo biti odgovorni i poduzeti sve mjere opreza kako bi se zaustavilo širenje virusa.

plakat-coronavirus

U cilju pravovremenog i točnog informiranja naših građana i ukupne javnosti donosimo službene informacije nadležnih tijela vezano za aktualno stanje i postupanje u okolnostima pandemije koronavirusa. Apeliramo na građane da ne podliježu neprovjerenim i lažnim informacijama te ih pozivamo da prate objave nadležnih tijela i pridržavaju se aktualnih preporuka i uputa.

Do danas u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema nijedan potvrđen slučaj zaraze koronavirusom.

UPUTE GRAĐANIMA - KORONAVIRUS

 • Ako ste doputovali iz zemalja zahvaćenih korona virusom, bili u bliskom kontaktu s nekim tko je došao iz zaraženog područja u posljednjih 14 dana ili bili u kontaktu s osobom kojoj je dijagnosticiran COVID-19, izolirajte se i nazovite dežurnog epidemiologa preko 112 – on će vam dati upute za daljnje postupanje!
 • Ako imate simptome prehlade, a niste bili u zemljama žarištima epidemije unazad 14 dana, ne trebate se javljati liječnicima-epidemiolozima, samo kontaktirajte svog liječnika obiteljske medicine telefonom.

Simptomi COVID-19: kašalj, grlobolja, curenje iz nosa, temperatura, glavobolja, otežano disanje, drhtavica

PREVENCIJA – Što sami trebate učiniti?

 • Izbjegavajte veća okupljanja
 • Često i temeljito perite ruke
 • Ne rukujte se
 • Držite razmak u kontaktu s drugim ljudima
 • Izbjegavajte dizala i zatvorene prostore
 • Provjetravajte prostorije u kojima živite i radite
 • Ako kišete ili kašljete koristite maramice
 • Izbjegavajte kontakte sa starijima 65+ da ih ne zarazite
 • Građani 65+ ostanite u kućama i izbjegavajte kontakte
 • Izbjegavajte domaće i divlje životinje
 • Dezinficirajte predmete koje često koristite
 • Izujte obuću prije ulaska u dom
 • Koristite tehnologiju koja vam je dostupna (telefoni, mobiteli, računala) za svakodnevne radnje i dezinficirajte ih redovito
 • Nemojte ugrožavati svoje zdravlje i zdravlje ostalih dolascima u ordinacije, čekaonice i bolnice bez da se prije konzultirate sa svojim liječnikom opće prakse

Budite oprezni i djelujte savjesno i odgovorno!

Ažurirano (Petak, 13 Ožujak 2020 22:27)

 
Više članaka...